PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zygmunt Maciejewski

Zygmunt Maciejewski
URODZONY: 21 grudzień 1914, Berlin
ZMARŁ: 12 sierpień 1999 w wieku 84 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (15)
1984
111 dni letargu
Fedelberger, więzień w celi 192
1983
Fachowiec
Zygfryd Szwineiger
1980
Dziewczyna i chłopak
nadleśniczy
1980
Spotkanie na Atlantyku
kapitan
1979
Mysz
dyrektor szkoły
1978
Wśród nocnej ciszy
wojewoda
1978
Sekret Enigmy
członek świty Hitlera
1976
Smuga cienia
właściciel ładunku
1974
Złoto
Niemiec, były wiceburmistrz
1973
Przejście podziemne
wychowawca
1973
W pustyni i w puszczy
Linde
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
pułkownik Józef Królikiewicz; dubbing Jana Kreczmara
1970
Pułapka
sierżant
1969
Znicz olimpijski
trener Schmidt
1956
Człowiek na torze
zawiadowca stacji Tuszka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll