PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Roman Wionczek
URODZONY: 29 lipiec 1928, Warszawa
ZMARŁ: 12 lipiec 1998 w wieku 69 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (53)
1988
Rzeczpospolitej dni pierwsze
Reżyser
1988
Generał Berling
Reżyser
1986
Czas nadziei
Reżyser
1986
Hibakuszia
Reżyser
1986
A żyć trzeba dalej
Reżyser
1986
Pięknie jest umierać dla Cesarza
Reżyser
1985
Amerykanin
Reżyser
1985
Na wszystkich niedostępnych drogach
Reżyser
1984
Godność
Reżyser
1983
Haracz szarego dnia
Reżyser
1982
Polacy na starych fotografiach
Reżyser
1980
Nie. Plakat antywojenny
Reżyser
1979
Niepokonana
Reżyser
1978
Polska kraj otwarty
Reżyser
1978
Na krakowskim rynku
Reżyser
1978
Sekret Enigmy
Reżyser
1977
W obronie pokoju
Reżyser
1977
A jednak Warszawa
Reżyser
1976
Dialog między Wisłą a Renem
Reżyser
1976
Nad Odrą, Nysą i Bałtykiem
Reżyser
1975
Wielka karta Europy
Reżyser
1975
Spotkanie ze sztuką
Reżyser
1975
Rzecz o Polsce
Reżyser
1974
Miasto niezwykłe Warszawa
Reżyser
1974
Polska 74
Reżyser
1974
Podróż w XXX-lecie
Reżyser
1973
Padalce
Reżyser
1973
Berliński finał
Reżyser
1972
Miejsce dla człowieka
Reżyser
1972
Dziesięć kołobrzeskich dni
Reżyser
1972
Rzecz o Wiśle
Reżyser
1971
Człowiek o dwóch nazwiskach
Reżyser
1971
I ty będziesz narciarzem
Reżyser
1971
Ich miłość
Reżyser
1970
Warszawska opowieść
Reżyser
1969
Między wrześniem a majem
Reżyser
1969
63 dni
Reżyser
1968
Na stacji
Reżyser
1968
O tym nie wolno zapomnieć
Reżyser
1967
Na skraju Sahary
Reżyser
1967
Pomoc dla Arabów
Reżyser
1967
Nad Nilem
Reżyser
1967
Pociągiem przyjaźni do ZSRR
Reżyser
1966
Od pracy rąk do maszyn w budownictwie
Reżyser
1966
Puławy, godzina zero
Reżyser
1966
Na Podhalu
Reżyser
1965
Powrót posła
Reżyser
1964
Opera przyjedzie o 19-ej
Reżyser
1964
Płock rusza
Reżyser
1964
Kronika czterech lat
Reżyser
1963
Wszyscy jesteśmy Presley'ami
Reżyser
1963
Międzynarodowa Wystawa Podzespołów Elektronicznych
Reżyser
1962
Dwie Warszawy
Reżyser
 SCENARIUSZ (34)
1988
Generał Berling
Scenariusz
1986
Hibakuszia
Scenariusz
1986
Pięknie jest umierać dla Cesarza
Scenariusz
1985
Amerykanin
Scenariusz
1985
Na wszystkich niedostępnych drogach
Scenariusz
1983
Haracz szarego dnia
Scenariusz
1979
Niepokonana
Scenariusz
1978
Na krakowskim rynku
Scenariusz
1978
Sekret Enigmy
Scenariusz
1977
W obronie pokoju
Scenariusz
1976
Nad Odrą, Nysą i Bałtykiem
Scenariusz
1976
Dialog między Wisłą a Renem
Scenariusz
1975
Spotkanie ze sztuką
Scenariusz
1975
Wielka karta Europy
Scenariusz
1974
Podróż w XXX-lecie
Scenariusz
1974
Miasto niezwykłe Warszawa
Scenariusz
1973
Padalce
Scenariusz
1973
Berliński finał
Scenariusz
1972
Miejsce dla człowieka
Scenariusz
1972
Dziesięć kołobrzeskich dni
Scenariusz
1972
Rzecz o Wiśle
Scenariusz
1971
Człowiek o dwóch nazwiskach
Scenariusz
1971
Ich miłość
Scenariusz
1970
Warszawska opowieść
Scenariusz
1969
Między wrześniem a majem
Scenariusz
1969
63 dni
Scenariusz
1967
Pociągiem przyjaźni do ZSRR
Scenariusz
1966
Od pracy rąk do maszyn w budownictwie
Scenariusz
1966
Puławy, godzina zero
Scenariusz
1966
Na Podhalu
Scenariusz
1965
Powrót posła
Scenariusz
1964
Opera przyjedzie o 19-ej
Scenariusz
1963
Wszyscy jesteśmy Presley'ami
Scenariusz
1962
Dwie Warszawy
Scenariusz
 ZDJĘCIA (18)
1971
Człowiek o dwóch nazwiskach
Zdjęcia
1968
Na stacji
Zdjęcia
1967
Na skraju Sahary
Zdjęcia
1967
Pociągiem przyjaźni do ZSRR
Zdjęcia
1967
Nad Nilem
Zdjęcia
1966
Na Podhalu
Zdjęcia
1966
Puławy, godzina zero
Zdjęcia
1965
Powrót posła
Zdjęcia
1964
Płock rusza
Zdjęcia
1964
Opera przyjedzie o 19-ej
Zdjęcia
1964
Kronika czterech lat
Zdjęcia
1963
Międzynarodowa Wystawa Podzespołów Elektronicznych
Zdjęcia
1963
Wszyscy jesteśmy Presley'ami
Zdjęcia
1962
Dwie Warszawy
Zdjęcia
1960
Przed podróżą
Zdjęcia
1956
Energia. Dyspozycja mocy
Zdjęcia
1956
O zasadach produkcji
Zdjęcia
1955
Dyspozycja mocy
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll