PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Wróblewski

Andrzej Wróblewski
URODZONY: 02 lipiec 1935, Wilno
ZMARŁ: 13 styczeń 2012 w wieku 76 lat, Warszawa
Filmografia
 INNE (4)
1979
Poczta gdańska 1 września 1939
Komentarz
1974
Monte Cassino
Komentarz
1970
Granica zbrodni Arthura Greisera
Komentarz
1969
Albert Forester
Komentarz
 AKTOR (3)
1985
Ukrzesłowienie
(bohater filmu)
1984
Miłość z listy przebojów
członek "teatrzyku"
1964
Wilczy bilet
wicedyrektor Fijałkowski
 SCENARIUSZ (2)
1981
Rdza
Scenariusz
1968
Powiatowy Prometeusz
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (1)
1967
Bitwa o Anglię
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll