PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Wojaczek

Andrzej Wojaczek
URODZONY: 07 maj 1947, Mikołów
ZMARŁ: 01 czerwiec 2000 w wieku 53 lat, Wrocław (Polska)
Filmografia
 AKTOR (19)
1999
Wojaczek
neurolog
1990
Ballada o człowieku spokojnym
oficer SS
1989
Tryumf ducha
kapo Otto
1984
Jak się pozbyć czarnego kota
Wiktor Sołtyk
1984
Yesterday
adwokat Ani
1983
Tajemnica starego ogrodu
dyrektor Ankwicz, ojciec Anki
1981
Rdza
1976
Przepłyniesz rzekę
Rumiany
1976
Honor dziecka (TV)
Jan, bratanek generała
1976
Za rok, za dzień, za chwilę
Piotr
1975
Żelazna obroża (TV)
Masażysta Antoni
1974
Pozwólcie nam do woli fruwać nad ogrodem
literat na zjeździe
1974
Karuzela
kolega Franka
1973
Zasieki
Ernest
1972
Podróż za jeden uśmiech
autostopowicz
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
mężczyzna w celi (nowela "Teczka")
1970
Kto wierzy w bociany
Czaszka
1970
Kto wierzy w bociany?
"Czaszka", przywódca sali w poprawczaku
1969
Sól ziemi czarnej
powstaniec
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll