PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Paweł Owerłło

Paweł Owerłło
URODZONY: 15 wrzesień 1869, Warszawa
ZMARŁ: 27 kwiecień 1957 w wieku 87 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (11)
1939
Czarne diamenty
Ratkiewicz
1938
Za winy niepopełnione
jej ojciec
1935
Rapsodia Bałtyku
komandor Zieliński
1934
Czy Lucyna to dziewczyna?
dyrektor fabryki
1933
Prokurator Alicja Horn
prezes sądu
1932
Wyrok życia
lekarz
1932
Głos pustyni
oficer Legii Cudzoziemskiej
1930
Niebezpieczny romans
dyrektor banku
1930
Kult ciała
Zahorski, prezes wystawy
1928
Pan Tadeusz
podkomorzy
1917
Jego ostatni czyn
-
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll