PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mieczysław Cybulski

Mieczysław Cybulski
URODZONY: 16 marzec 1903
ZMARŁ: 13 sierpień 1984 w wieku 81 lat, Fort Lauderdale
Filmografia
 AKTOR (19)
1939
O czym się nie mówi
Krajewski
1938
Druga miłość
syn Ryszard
1938
Serce matki
Władysław
1938
Granica
Franek
1938
Rena
jego syn Janusz
1938
Dziewczyna szuka miłości
Jan Zamiejski
1938
Wrzos
Stach Boguski
1937
Ty, co w ostrej świecisz bramie
inżynier Ryszard Malewicz
1937
Dorożkarz nr 13
nauczyciel muzyki Jerzy
1937
O czym marzą kobiety
Walter King
1936
Bohaterowie Sybiru
student rosyjski Roman Kłosewicz
1936
Wierna rzeka
książę Odrowąż
1935
Rapsodia Bałtyku
Zygmunt Zatorski
1934
Córka generała Pankratowa
Aleksy Woronow
1934
Młody las
Jan Walczak
1932
Róża
Grzegorz
1931
Cham
Paweł
1930
Dusze w niewoli
syn Ludwik, artysta malarz
1928
Ponad śnieg
jej syn Wiko
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll