PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maria Bogda

Maria Bogda
URODZONA: 25 listopad 1909, Lwów
ZMARŁA: 30 czerwiec 1981 w wieku 71 lat, Desert Hot Spring Sky Valley
Filmografia
 AKTORKA (12)
1938
Kobiety nad przepaścią
Marysia Żurkówna
1937
Ty, co w ostrej świecisz bramie
Maria
1936
Pan Twardowski
Kasia
1935
Antek Policmajster
pokojówka
1935
ABC Miłości
Helenka
1935
Rapsodia Bałtyku
Janka Zatorska
1934
Młody las
Wanda Lityńska
1934
Córka generała Pankratowa
rewolucjonistka
1933
Pod twoją obronę
Maryla, jej wychowanica
1932
Głos pustyni
Jenny Burton, angielska turystka
1931
Bezimienni bohaterowie
Janina Reńska
1929
Policmajster Tagiejew
jego siostra Jania
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll