PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zofia Wilczyńska

Zofia Wilczyńska
URODZONA: 05 styczeń 1915, Wołkowysk
ZMARŁA: 16 maj 2010 w wieku 95 lat, Skolimów
Filmografia
 AKTORKA (7)
1997
Podwójne życie Kieratówny
1975
Niespotykanie spokojny człowiek
pracownica hotelu robotniczego
1975
Zawiłości uczuć
1967
Cyrograf dojrzałości (TV)
sąsiadka Lewickich
1959
Awantura o Basię
pani w czerwonym kapeluszu
1957
Kapelusz pana Anatola
kobieta na przyjęciu imieninowym
1953
Przygoda na Mariensztacie
Natalka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll