PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Aleksander Dzwonkowski

Aleksander Dzwonkowski
URODZONY: 15 luty 1907, Petersburg
ZMARŁ: 23 marzec 1977 w wieku 70 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (25)
1975
Domy z deszczu. Impresja z Konstantego Paustowskiego
dorożkarz Timofiej
1973
Padalce
chłop
1973
Chłopcy (TV)
Jo-Jo
1972
Kaprysy Łazarza
grabarz
1969
Paragon gola
pan Oleś, pacjent w szpitalu
1969
Czerwone i złote
ksiądz
1967
Duch z Canterville
James Otis, ojciec Virginii
1967
Piękny był pogrzeb, ludzie płakali (TV)
profesor Lewandowski
1967
Stawka większa niż życie
1966
Mocne uderzenie
ojciec Majki
1965
Sam pośród miasta
szatniarz
1964
Przerwany lot
gość weselny
1963
Mansarda
Rembecki
1962
Rodzina Milcarków
Pyrek
1961
Dotknięcie nocy
pijaczek Mieloch
1961
Jutro premiera
Gellert
1960
Ostrożnie, Yeti!
strażnik w ZOO (nie występuje w napisach)
1960
Ostrożnie Yeti
strażnik w ZOO; nie występuje w napisach
1959
Café pod Minogą
kapuś
1959
Tysiąc talarów
Hipolit Wydech / Morator
1959
Inspekcja pana Anatola
Bródka
1959
Zezowate szczęście
Traczyk
1957
Kapelusz pana Anatola
Feluś
1957
Zemsta
Perełka
1955
Zakochany kundel
polski dubbing (głos)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll