PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zofia Mrozowska

Zofia Mrozowska
URODZONA: 23 sierpień 1922, Warszawa
ZMARŁA: 19 sierpień 1983 w wieku 60 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (25)
2009
Rewizyta
matka Witolda
1982
Cienie
1982
Wigilia '81
babcia Paulina
1981
Fantazja dur-moll
Waleria Kryszakowa, żona Karola
1980
Constans
matka
1980
Kontrakt
Maria
1980
Bajki na dobranoc
reżyserka Irena Holasowa
1980
Głosy
teściowa Marka
1978
Zaległy urlop
Maria
1977
Pokój z widokiem na morze
żona profesora
1976
Klara i Angelika
aktorka Klara Naimska
1975
Teatr tamtych lat
brak danych
1974
Bilans kwartalny
matka Janka
1973
Chłopcy (TV)
Narcyza
1972
Opis obyczajów
profesor
1970
Lokis. Rękopis profesora Wittembacha
matka hrabiego Michała
1968
Wniebowstąpienie
matka Sebastiana
1967
Wenus z Ille (TV)
(głos)
1964
Prawo i pięść
Anna
1959
Śpiąca królewna
Czarownica ( polski dubbing ) (głos)
1959
Spotkania w mroku
Ross Heusler
1955
Godziny nadziei
aktorka
1949
Miasto nieujarzmione
Krystyna
1948
Ostatni etap
Cyganka
1946
Zakazane piosenki
żydowska śpiewaczka uliczna
 INNE (4)
1966
Spotkania z Warszawą
Lektor
1957
Piękno na codzień
Lektor
1957
Mężczyźni o tym nie wiedzą
Lektor
1956
Dyżur trwa
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll