PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zygmunt Malawski

Zygmunt Malawski
URODZONY: 03 sierpień 1923, Skarżysko-Kamienna
ZMARŁ: 30 sierpień 1983 w wieku 60 lat, Łódź (Polska)
Filmografia
 AKTOR (24)
1982
Bluszcz
dozorca w przedszkolu
1980
Gorączka
Portier w fabryce
1978
Wśród nocnej ciszy
archiwista
1977
Milioner
dyrektor
1977
Gdzie woda czysta i trawa zielona
prezes
1976
Zielone - minione...
1974
Godzina za godziną
Sawicki
1974
Pełnia nad głowami
ksiądz Tadeusz, jego brat
1973
Profesor na drodze
uczeń w Technikum dla Pracujących
1972
Forteca
1972
Ocalenie
Woźniak
1971
Złote koło (TV)
dyrektor szkoły
1971
Kocie ślady
patolog
1970
Włóczęga
1970
Twarz anioła
1969
Wino mszalne
1967
Julia, Anna, Genowefa...
1965
Potem nastąpi cisza
Kapitan
1965
Nad Odrą (TV)
milicjant
1965
Na przystanku
1964
Panienka z okienka
1960
Matka Joanna od Aniołów
ksiądz egzorcysta
1959
Pociąg
milicjant
1954
Pod gwiazdą frygijską
robotnik
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll