PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Gronkowski

Stanisław Gronkowski
URODZONY: 08 styczeń 1922, Radom
ZMARŁ: 20 maj 2004 w wieku 82 lat, Kraków
Filmografia
 AKTOR (12)
1980
Droga
ojciec Szymona Pietruszki
1979
Racławice. 1794
Tadeusz Kościuszko
1974
Opowieść w czerwieni
kinooperator
1972
Podróż za jeden uśmiech
1970
Południk Zero
Peruczka
1967
Słońce wschodzi raz na dzień
Wigezy
1964
Spotkanie ze szpiegiem
nauczyciel
1960
Historia współczesna
Jarosz, mężczyzna pomagający Zabielskiemu w przeprowadzce
1960
Zobaczymy się w niedzielę
Kwiatek
1959
Inspekcja pana Anatola
milicjant
1958
Kalosze szczęścia
aktor Kościuszko
1958
Wolne miasto
Telefonista Kozubek
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll