PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Władysław Walter

Władysław Walter
URODZONY: 04 czerwiec 1887, Warszawa
ZMARŁ: 04 listopad 1959 w wieku 72 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (19)
1951
Załoga
bosman
1950
Pierwszy start
Stypuła
1948
Ulica graniczna
dorożkarz Cieplikowski
1939
Złota maska
jej ojciec
1935
Panienka z Poste Restante
Dobrzyński
1935
Nie miała baba kłopotu
Boczek
1934
Młody las
woźny
1934
Pieśniarz Warszawy
"Duży Antoś"
1934
Śluby ułańskie
doktor Demol
1934
Przebudzenie
1934
Przeor Kordecki - Obrońca Częstochowy
furtian brat Paweł
1933
Pod twoją obronę
Kuba Kłos, sierżant mechanik
1932
10% dla mnie
Grzybek
1929
Człowiek o błękitnej duszy
kamienicznik egzekwujący komorne
1929
Szlakiem hańby
Jednooki
1929
Mocny człowiek
woźny teatralny
1928
Z dnia na dzień
podoficer rosyjski
1928
Tajemnica starego rodu
wachmistrz Kubaś
1927
Mogiła nieznanego żołnierza
Ożóg, ordynans Łazowskiego
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll