PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Michał Znicz

Michał Znicz
URODZONY: 1888, Warszawa
ZMARŁ: 24 grudzień 1943 w wieku 56 lat, Pruszków
Filmografia
 AKTOR (21)
1938
Kłamstwo Krystyny
ojciec Krystyny
1938
Zapomniana melodia
profesor Frankiewicz, stryj Stefana
1938
Druga miłość
lokaj Klaudiusz
1938
Robert i Bertrand
baron Dobkiewicz
1937
Pani minister tańczy
lider stronnictwa opozycyjnego
1937
Skłamałam
Galewicz
1937
Niedorajda
Rowek
1936
Jego wielka miłość
aktor Szypułko
1936
Tajemnica Panny Brinx
Bielicki, detektyw
1936
Jadzia
Królik, dyrektor firmy Oksza
1936
Pan Twardowski
sędzia
1935
Nie miała baba kłopotu
Krawiec
1935
Panienka z Poste Restante
przemysłowiec Smith
1935
Dwie Joasie
Hilary
1935
Kochaj tylko mnie
Flemborg, dyrektor teatru
1934
Pieśniarz Warszawy
stryj Juliana, Eustachy
1934
Co mój mąż robi w nocy
Roman Tarski, przemysłowiec
1934
Młody las
profesor francuskiego
1934
Czarna perła
Krzysztof
1932
Róża
Anzelm
1921
Cud nad Wisłą
aktor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll