PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marek Lewandowski

Marek Lewandowski
URODZONY: 04 listopad 1946, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (27)
1996
Miki Mol i Straszne Płaszczydło
(głos)
1990
Historia niemoralna
Marek
1989
Chwila
adwokat, kolega Chwili
1988
Zakole
Kazimierz
1987
Wielki wóz
oficer rozdający listy
1987
Sonata marymoncka
Kamiński
1987
Sami dla siebie
Andrzej, były kochanek Agaty
1987
Misja specjalna
porucznik "Orion"
1987
Trójkąt bermudzki
Roman
1986
Prywatne śledztwo
mechanik samochodowy w FSO
1986
Weryfikacja
Znamierowski
1984
Umarłem, aby żyć
niemiecki specjalista od szyfrów
1984
Przemytnicy
1981
Bołdyn
Procnal
1981
Okno
architekt
1980
Spotkanie na Atlantyku
Zbyszek
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
Andrzej Koźmian
1979
Do krwi ostatniej
porucznik Radwan
1979
Racławice. 1794
komendant obozu kosynierów
1978
Akwarele
Szymon
1978
Do krwi ostatniej...
porucznik Andrzej Radwan
1977
Szarada
chłopak Ewy
1976
Za rok, za dzień, za chwilę
Marek
1975
Dom moich synów (TV)
Jerzy
1975
Oczekiwanie
"Bulaj"
1970
Kaszebe
Eryk
1968
Gra
gość weselny
 SCENOGRAFIA (5)
1986
Pierścień i Róża
Scenografia
1986
Pierścień i Róża
Kostiumy
1981
Alicja
Scenografia
1978
55 czyli o potrzebie ruchu
Scenografia
1978
Samosierra. 1808
Kostiumy
 MONTAŻ (3)
1997
Zemsta w Odrzykoniu
Montaż
1996
O Władysławie Broniewskim
Montaż
1994
Ty o lesie ciągle marzysz...
Montaż
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll