PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tadeusz Kalinowski

Tadeusz Kalinowski
URODZONY: 01 czerwiec 1915, Leibnitz
ZMARŁ: 22 sierpień 1969 w wieku 54 lat, Lubniewice
Filmografia
 AKTOR (23)
1969
Sąsiedzi
policjant Rubach
1969
Znicz olimpijski
kapitan "Szarotka"
1969
Rzeczpospolita Babska
generał
1968
Molo
Paweł
1968
Wszystko na sprzedaż
leśniczy
1967
Morderca zostawia ślad
major
1966
Bokser
trener Zgoda
1965
Święta wojna
dyrektor kopalni
1965
Nad Odrą (TV)
Niemiec
1965
Sobótki
Świeca
1965
Gorąca linia
Zyms, sekretarz komitetu powiatowego PZPR
1964
Życie raz jeszcze
prokurator
1964
Pięciu
Wala
1963
Milczenie
Wójcik
1963
Rozwodów nie będzie
ojciec Joanny (nowela II)
1963
Wiano
spółdzielca
1962
Jak być kochaną
Peters
1962
Czerwone berety
sierżant Kudaśko
1960
Krzyżacy
(nie występuje w napisach)
1958
Popiół i diament
Wejchert
1957
Pętla
Refrenista ćwiczący w kawiarni
1956
Cień
sanitariusz w szpitalu w Jaworowie
1955
Warszawska syrena
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll