PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maciej Kijowski

Maciej Kijowski
URODZONY: 01 styczeń 1935, Bereżne
ZMARŁ: 30 listopad 2017 w wieku 82 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (51)
2006
Pamiętnik Andrzeja Kondratiuka
Zdjęcia
1997
Słoneczny zegar
Zdjęcia
1995
Wrzeciono czasu
Zdjęcia
1994
Komedia małżeńska
Zdjęcia
1988
Kolory kochania
Zdjęcia
1986
Na całość
Zdjęcia
1986
Poczekaj błyśnie
Zdjęcia
1986
Kolega Pana Boga
Zdjęcia
1986
Mewy
Zdjęcia
1985
Zaproszenie
Zdjęcia
1985
Smażalnia story
Zdjęcia
1983
Pastorale Heroica
Zdjęcia
1983
Kamienne tablice
Zdjęcia
1982
Wyłap
Zdjęcia
1981
Yokohama (TV)
Zdjęcia
1981
Bołdyn
Zdjęcia
1979
Gwiazdy poranne
Zdjęcia
1979
Zerwane cumy
Zdjęcia
1978
Umarli rzucają cień
Zdjęcia
1977
Rekolekcje
Zdjęcia
1977
Milioner
Zdjęcia
1976
Czerwone ciernie
Zdjęcia
1974
Telefon
Zdjęcia
1974
Karuzela
Zdjęcia
1974
Katastrofa
Zdjęcia
1974
Orzeł i reszka
Zdjęcia
1974
Strzał
Zdjęcia
1974
Złoto
Zdjęcia
1973
Drzwi w murze
Zdjęcia
1973
Ciemna rzeka
Zdjęcia
1972
Obszar zamknięty
Zdjęcia
1972
Diabeł
Zdjęcia
1972
777
Zdjęcia
1971
Trzecia część nocy
Operator kamery
1971
Markheim
Operator kamery
1971
Dzięcioł
Operator kamery
1971
Okno zabite deskami
Operator kamery
1971
Beczka Amontillado
Operator kamery
1971
System (TV)
Operator kamery
1970
Legenda
Operator kamery
1969
W każdą pogodę
Operator kamery
1968
Dancing w kwaterze Hitlera
Operator kamery
1968
Molo
Operator kamery
1968
Gra
Operator kamery
1967
Zabijaka (TV)
Operator kamery
1967
Fatalista (TV)
Operator kamery
1965
Sobótki
Operator kamery
1965
Wyspa złoczyńców
Operator kamery
1964
Przerwany lot
Operator kamery
1961
Tarpany
Operator kamery
1958
Dwaj ludzie z szafą
Zdjęcia
 AKTOR (1)
2002
Niepogodna
Rowerzysta
Opis
W 1959 roku ukończył studia na Wydziale Operatorskim Szkoły Flmowej w Łodzi. Brał udział w powstaniu m.in. takich filmów jak: „Komedia Małżeńska” w reżyserii Romana Załuski, „Dwaj ludzie z szafą” Romana Polańskiego czy też „Diabeł” Andrzeja Żuławskiego.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll