PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Kazimierz Krukowski

Kazimierz Krukowski
URODZONY: 02 luty 1901, Łódź
ZMARŁ: 24 grudzień 1984 w wieku 83 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (8)
1970
Pan Dodek
reżyser teatru "Syrena"
1936
Ada to nie wypada
nauczyciel muzyki Bemol
1935
ABC Miłości
Krupkowski,aktor rewiowy
1934
Co mój mąż robi w nocy
baron Lolo Carolescu
1932
10% dla mnie
Lopek
1930
Niebezpieczny romans
paser
1930
Janko Muzykant
Lopek
1928
Tajemnica starego rodu
rekrut Lopek
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll