PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Kazimierz Borowiec

Kazimierz Borowiec
URODZONY: 15 styczeń 1939, Ruda
ZMARŁ: 24 grudzień 2007 w wieku 68 lat, Kraków
Filmografia
 AKTOR (10)
2002
Julia wraca do domu
Doktor Iwan
1997
Historia o Proroku Eliaszu z Wierszalina (TV)
Wasyl
1994
Śmierć jak kromka chleba
Jan Ludwiczak, przewodniczący Komisji Zakładowej "Solidarności"
1981
Z dalekiego kraju
"Chrystus" w Kalwarii, ojciec Władka
1977
Zapach ziemi
Łukasz
1976
Olśnienie
Władysław
1974
Dwoje bliskich obcych ludzi
Graczyk, leżący w szpitalu przyjaciel Maćka
1967
Żywot Mateusza
1963
Ubranie prawie nowe
Ignac
1963
Pamiętnik Pani Hanki
chłopak na dworcu
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll