PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Czesław Piaskowski

Czesław Piaskowski
URODZONY: 13 maj 1903, Warszawa
ZMARŁ: 11 marzec 1994 w wieku 90 lat, (Polska)
Filmografia
 AKTOR (20)
1975
Egzekucja w zoo
Grodetz, pracownik ZOO
1973
Profesor na drodze
woźny w Technikum dla Pracujących
1972
Podróż za jeden uśmiech
Fukała, właściciel gęsi
1971
Obcy w lesie (TV)
Dereń
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
były kawalerzysta
1970
Prom
mężczyzna na promie
1969
W każdą pogodę
szyper
1969
Ostatnie dni
Franek, kucharz oddziału; nie występuje w napisach
1969
Podróżni jak inni (TV)
bileter
1967
Katarynka
garnkarz-druciarz
1964
Rachunek sumienia
członek oddziału majora Pawła
1959
Kamienne niebo
II mężczyzna kopiący
1959
Pociąg
pasażer
1958
Orzeł
bosman Serafin
1958
Wolne miasto
Polski listonosz
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
gestapowiec
1956
Cień
pijak w knajpie
1953
Chleb
1951
Blok 14
1946
Zakazane piosenki
uliczny śpiewak, inwalida
 SCENOGRAFIA (6)
1957
Dwie godziny
Scenografia
1948
Ostatni etap
Scenografia
1946
Zakazane piosenki
Scenografia
1938
Za zasłoną
Scenografia
1934
Przeor Kordecki - Obrońca Częstochowy
Scenografia
1927
Przeznaczenie
Scenografia
 MUZYKA (1)
1953
Przygoda na Mariensztacie
Muzyka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll