PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Chamiec

Krzysztof Chamiec
URODZONY: 02 luty 1930, Andruga (k. Włodzimierza Wołyńskiego)
ZMARŁ: 11 październik 2001 w wieku 71 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (49)
2001
Raport
Kompakt
2000
Pamiętnik filmowy Igi C.
"Stary" we fragmentach filmu "Gwiezdny pył"
1998
Mulan
Cesarz Chin (polski dubbing)
1993
Przypadek Pekosińskiego
1988
Romeo i Julia z Saskiej Kępy
Leopold
1988
Rzeczpospolitej dni pierwsze
Ignacy Jan Paderewski
1985
Tumor Witkacego
Andrzej Sitkowski grający rolę profesora Alfreda Greena
1984
Kim jest ten człowiek
major Stanisław
1983
Kamienne tablice
Jan
1983
Szkoda twoich łez
Zygmunt Modecki
1983
Pobyt
polski więzień
1982
Gwiezdny pył (TV)
Dziad
1981
Karabiny
komendant
1981
Krach operacji „Terror”
Feliks Dzierżyński
1980
Urodziny młodego Warszawiaka
pułkownik
1980
Polonia Restituta
Ignacy Paderewski
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
Józef Chłopicki
1980
Zamach stanu
generał Orlicz-Dreszer
1979
Układanka
Bob Davies
1979
Własna wina
pisarz
1979
Na własną prośbę
Laskowski
1978
Dux Polonorum - Niemcza 1017 rok
Thietmar
1975
Kazimierz Wielki
Kazimierz Wielki
1974
To ja zabiłem
prokurator
1974
Zwycięstwo
porucznik Kaczmarek
1970
Martwa fala
chief
1969
Ostatnie dni
porucznik Kaczmarek
1969
Czekam w Monte Carlo
Anderson
1968
Weekend z dziewczyną
doktor Stanny
1968
Kierunek Berlin
porucznik Kaczmarek
1967
Stawka większa niż życie
Sturmbahnfuhrer Lothar
1966
Marysia i Napoleon
Krzysztof, oficer pojedynkujący się z Łączyńskim
1966
Kochajmy syrenki
Strypczak
1966
Przedświąteczny wieczór
Andrzej
1966
Poznańskie słowiki
jego ojciec
1965
Walkower
dyrektor
1965
Niedziela sprawiedliwości
prokurator Deruga
1964
Panienka z okienka
Cornelius
1964
Życie raz jeszcze
Dowódca oddziału NSZ atakującego ciężarówkę
1964
Barwy walki
podporucznik Kruk
1964
Beata
Karol Kłosowicz (głos)
1964
Pierwszy dzień wolności
Hieronim
1963
Kryptonim Nektar
kelner w knajpie "Mała Portowa"
1963
Febliki Tatiany
1963
Kryptonim "Nektar"
kelner
1962
Rodzina Milcarków
Kurt
1962
Spóźnieni przechodnie
Piotr (nowela V)
1961
Komedianty
hrabia
1961
Złoto
Piotr
 INNE (1)
1987
Los gazety
Lektor
 ZDJĘCIA (1)
1978
Zaległy urlop
Współpraca operatorska
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll