PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zofia Hiwel

Zofia Hiwel
URODZONA: 11 czerwiec 1932, Łódź
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (26)
1992
Czarne słońca
Kierownik produkcji
1980
Rodzina Leśniewskich
Kierownik produkcji
1979
Epizod
Kierownik produkcji
1977
Prawo Archimedesa
Kierownik produkcji
1976
Inna
Kierownik produkcji
1975
Rodzina
Współpraca produkcyjna
1975
Znikąd donikąd
II kierownik produkcji
1975
Mazepa
II kierownik produkcji
1974
Uszczelka
Współpraca produkcyjna
1974
Gra
Organizacja produkcji
1974
Gąszcz
II kierownik produkcji
1974
Broda
II kierownik produkcji
1972
Śródmieście Łodzi 1972 - kwiecień
Kierownik produkcji
1972
Śródmieście Łodzi 1972 - kwiecień
Kierownik produkcji
1971
Złote koło (TV)
II kierownik produkcji
1970
Kaszebe
Współpraca produkcyjna
1969
Ostatnie dni
II kierownik produkcji
1968
Kierunek Berlin
II kierownik produkcji
1967
Ja gorę (TV)
Współpraca produkcyjna
1967
Szach i mat (TV)
Współpraca produkcyjna
1967
Poradnik matrymonialny
II kierownik produkcji
1965
Głos ma prokurator
Współpraca produkcyjna
1965
Powrót doktora von Kniprode
II kierownik produkcji
1965
Zawsze w niedziele
II kierownik produkcji
1964
Zakochani są między nami
Współpraca produkcyjna
1963
Kryptonim Nektar
Współpraca produkcyjna
Opis
Absolwentka Studium Organizacji Produkcji Filmowej w Szkole Filmowej w Łodzi (1963). Uczestniczyła w produkcji wielu filmów i seriali telewizyjnych ("Czterej pancerni i pies", "Rodzina Leśniewskich", "Kanclerz""). Odznaczona Złotym Medalem za Długoletnią Służbę z okazji 65-lecia Szkoły Filmowej w Łodzi. (2013).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll