PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Cezary Julski

Cezary Julski
URODZONY: 23 czerwiec 1927, Wolsztyn
ZMARŁ: 19 sierpień 1997 w wieku 70 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (22)
1986
Formiści polscy
1986
Porwanie w Tiutiurlistanie
Król Baryłko (głos)
1976
Zginął pies
sprzątacz w parku
1974
Koncert
sekretarz ambasadora
1974
Janosik
dowódca żandarmów
1972
Niebieskie jak Morze Czarne
plażowicz
1968
Człowiek z M-3
chory sąsiad Piechockiego z dołu; nie występuje w czołówce
1967
Ja gorę (TV)
kowal
1966
Małżeństwo z rozsądku
Kiełkiewicz
1963
Smarkula
"Dziecko"
1961
Czas przeszły
Rudy
1961
Bitwa o Kozi Dwór
ojciec
1960
Krzyżacy
Zawisza Czarny
1960
Ostrożnie, Yeti!
pływak w ZOO
1960
Ostrożnie Yeti
pływak w ZOO; nie występuje w napisach
1958
Ostatni strzał
przystaniowy Skiłądź
1958
Miasteczko
fotograf
1958
Wolne miasto
Niemiec w piwiarni Schmoldego
1957
Pętla
Mężczyzna w barze "Pod Orłem" bijacy Kubę
1957
Skarb kapitana Martensa
Józek
1954
Pokolenie
woźnica
1953
Celuloza
kumpel "Barona"
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll