PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Władysław Grabowski

Władysław Grabowski
URODZONY: 01 czerwiec 1883, Warszawa
ZMARŁ: 06 lipiec 1961 w wieku 78 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (20)
1957
Dwie godziny
Kaliciński
1939
Ja tu rządzę
hrabia Anatol
1939
Żona i nie żona
Ignaś
1939
Czarne diamenty
Ildefons
1938
Szczęśliwa trzynastka
dyrektor domu towarowego
1938
Zapomniana melodia
fabrykant
1938
Sygnały
jej mąż
1938
Za zasłoną
znachor
1938
Wrzos
hrabia Kołocki
1937
Dziewczęta z Nowolipek
aptekarz
1937
Dorożkarz nr 13
Jan, przyjaciel Felka
1937
Ordynat Michorowski
hrabia Treska
1937
Trójka hultajska
Farfacki
1936
Trędowata
hrabia Trestka
1936
Papa się żeni
Ralfini
1935
Dwie Joasie
Anzelm
1935
Wacuś
doktor Łęcki, adorator wdowy Centkowskiej
1935
Kochaj tylko mnie
Hipolit Karcz
1934
Czy Lucyna to dziewczyna?
Amadeusz Maria de Witz
1921
Cud nad Wisłą
doktor Jan Powada
 ZDJĘCIA (3)
1965
Błędy w budownictwie wiejskim
Zdjęcia
1963
Życie jabłoni
Zdjęcia
1962
Budowa materii - gazy
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll