PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Edward Rączkowski

Edward Rączkowski
URODZONY: 11 luty 1911, Lwów
ZMARŁ: 26 październik 1990 w wieku 79 lat, Kraków (Polska)
Filmografia
 AKTOR (27)
1985
Rajska jabłoń
Kleofas Gończyk
1985
Mrzonka (TV)
Krawiec Saul Rajzeman vel Stanisław Dubieński
1984
Jak się pozbyć czarnego kota
leśniczy
1984
Porcelana w składzie słonia
staruszek, były kolejkowicz
1983
Przeznaczenie
Recepcjonista
1983
Epitafium dla Barbary Radziwiłłówny
grabarz na Litwie
1983
Złe dobrego początki...
emerytowany kolejarz
1982
Prognoza pogody
Bradziaga
1982
Słona Róża
krawiec Malina
1980
Sowizdrzał Świętokrzyski
ojciec Felicjan
1978
Próba ognia i wody
Robotnik
1977
Granica
recepcjonista w hotelu
1976
Oczy uroczne
1976
Zofia
Pensjonariusz w domu starców
1975
W te dni przedwiosenne
1974
Opowieść w czerwieni
Huszcza
1973
Przyjęcie na dziesięć osób plus trzy
zaopatrzeniowiec
1972
Palec Boży
"Szczerbaty"
1972
Kwiat paproci
Gołębiarz
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
starszy strzelec Józef Jasiński
1967
Słońce wschodzi raz na dzień
Bolączka
1966
Chudy i inni
Stary
1966
Ktokolwiek wie...
kierownik szkoły w rodzinnej wsi Ruśniaków
1965
Faraon
Dagon, kupiec fenicki
1964
Koniec naszego świata
więzień Oświęcimia
1964
Obok prawdy
Bartoszek
1963
Milczenie
Firganek
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll