PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Litwin

Krzysztof Litwin
URODZONY: 19 czerwiec 1935, Kraków
ZMARŁ: 08 listopad 2000 w wieku 65 lat, Kraków
Filmografia
 AKTOR (30)
1990
Kapitan Conrad
uczestnik pogrzebu Apolla Korzeniowskiego
1988
Bliskie spotkania z wesołym diabłem
dziennikarz
1984
Jak się pozbyć czarnego kota
mężczyzna w kawiarni
1977
Bezkresne łąki
kierowca samochodu pogrzebowego
1977
Wolna sobota
sierżant MO
1973
Opętanie
fotograf
1971
Nos (TV)
redaktor
1970
Raj na ziemi
Dudek
1969
Rzeczpospolita Babska
żołnierz z "Walterówki"
1969
Sąsiedzi
żołnierz
1969
Prawdziwie magiczny sklep
właściciel sklepu
1968
Człowiek z M-3
doktor Henryk Milewski
1968
Weekend z dziewczyną
Pabiś
1968
Lalka
Klein
1967
K. I. Gałczyński
brak danych
1967
Dziadek do orzechów
student teologii
1967
Ślepy tor (TV)
pasażer z bukietem
1967
Stajnia na Salvatorze
"Jurek"
1966
Cała naprzód
robotnik / marynarz na "Rosicie" /
1966
Pieczone gołąbki
Leopold Górski
1965
Sobótki
ich brat Franek
1965
Zawsze w niedzielę
fotoreporter, (I)
1965
Matura
maturzysta kujon
1965
Wyspa złoczyńców
student
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
don Lopez Soarez
1964
Upał
Kornel
1964
"Awatar", czyli zamiana dusz
Alfred, przyjaciel Oktawiusza
1963
Pamiętnik Pani Hanki
wywiadowca Kozioł
1962
Mandrin
herold
1961
Drugi człowiek
Krzysztof Litwin
 MUZYKA (1)
1973
...Że dni nasze wiosenne...
Wokalista
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll