PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zygmunt Zintel

Zygmunt Zintel
URODZONY: 02 kwiecień 1911, Warszawa
ZMARŁ: 30 wrzesień 1990 w wieku 79 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (43)
1992
Jacek i Placek
(głos)
1985
Medium
archiwista Krause
1983
Kartka z podróży
1982
Promień
1981
On, Ona, Oni
ojciec Zosi
1981
Murmurando
Władysław Bielak
1975
Obrazki z życia
Urzędnik USC (nowela "Bluzeczka")
1975
W domu
ojciec
1974
Koniec babiego lata
Sklepowy w Kozubowie
1974
Wiosna panie sierżancie
Pasturczyk
1974
Złoto
Aleksander Bocianowski
1973
Śledztwo
dozorca cmentarza
1972
Ocalenie
były więzień obozu leżący na jednej sali z Małeckim
1971
sołtys
1970
Przygoda Stasia
1970
Czy chce pan widzieć Złotą Pragę?
1969
Wino mszalne
1967
Zosia
Stary Stefan
1967
Człowiek, który zdemoralizował Hadleyburg (TV)
bankier Pinkerton
1967
Komedie pomyłek (TV)
szeryf
1966
Piekło i niebo
reżyser
1965
Wyspa złoczyńców
przewodnik PTTK
1964
Beata
dyrektor szkoły
1963
Milczenie
Sitnik
1963
Zacne grzechy
karczmarz
1963
Gdzie jest generał...
Heulinger
1962
Jadą goście, jadą
Harry Kwasnick
1961
Kropla krwi
tłumacz
1961
Świadectwo urodzenia
(III)
1960
Matka Joanna od Aniołów
Wołodkowicz
1960
Ostrożnie Yeti
myśliwy; aktor użyczył także głosu "opiekunowi słonia w ZOO"
1959
Pociąg
pasażer
1958
Dezerter
zawiadowca kopalni
1958
Kalosze szczęścia
fotograf Józef Królik
1957
Pętla
Poldek, akordeonista w barze "Pod Orłem"
1957
Kapelusz pana Anatola
kapelusznik
1957
Ewa chce spać
inspektor
1956
Wraki
Mundek
1956
Cień
woźnica
1956
Człowiek na torze
dróżnik Sałata
1956
Zimowy zmierzch
Krywka
1956
Ziemia
Stawniak
1954
Pokolenie
Ziarno
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll