PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Małgorzata Lorentowicz

Małgorzata Lorentowicz
URODZONA: 08 styczeń 1927, Warszawa
ZMARŁA: 08 maj 2005 w wieku 78 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (15)
1989
Galimatias, czyli kogel-mogel II
babcia
1988
Kogel-mogel
babcia
1987
Rajski ptak
1986
Cudzoziemka
Luiza
1985
Lubię nietoperze
ciotka
1981
Spokojne lata
matka Edwarda
1972
Wesele
Radczyni
1971
Przez dziewięć mostów
dziedziczka
1971
Wiktoryna, czyli czy pan pochodzi z Beauvais? (TV)
pani Fersit, uczestniczka obiadu
1970
Mały
matka Natalii
1968
Tabliczka marzenia
pani z Komitetu Rodzicielskiego w kawiarni
1966
Bariera
pani domu
1963
Pamiętnik Pani Hanki
Elizabeth Norman
1960
Odwiedziny prezydenta
mama Jacka
1954
Pod gwiazdą frygijską
naczelnikowa Wajszycowa
 PRODUKCJA (1)
1982
Adam Rychtarski
Współpraca produkcyjna
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll