PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Irena Malkiewicz

Irena Malkiewicz
URODZONA: 15 wrzesień 1911, Moskwa
ZMARŁA: 23 wrzesień 2004 w wieku 93 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (22)
1988
Gdzieśkolwiek jest, jeśliś jest
matka Hulanickiego
1985
Spowiedź dziecięcia wieku
ciotka Brygidy
1984
Marynia
Krasławska, matka Teresy
1981
W obronie własnej
matka Jerzego
1980
Nic nie stoi na przeszkodzie
ciotka
1978
Akwarele
babcia Anki
1976
Zagrożenie
kobieta na przyjęciu
1976
Trędowata
księżna Podhorecka
1974
Wieczne pretensje
"ciotka" z Ameryki
1973
Stacja bezsenność
bezsenniczka
1971
5 i 1/2 bladego Józka
1965
Potem nastąpi cisza
Matka Ewy
1963
Pamiętnik Pani Hanki
Ciotka Pani Hanki
1962
Pasażerka
oberaufseherin Madel
1961
Jutro premiera
Radwańska
1960
Odwiedziny prezydenta
babcia Kicia
1959
Lotna
dziedziczka
1939
Przez łzy do szczęścia
aktorka Lena Merwińska
1939
U kresu drogi
jego żona Gabriela
1939
Żona i nie żona
dama w salonie
1938
Serce matki
Elżbieta Borzęcka
1936
Trędowata
Rita Barska
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll