PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Janusz Bukowski

Janusz Bukowski
URODZONY: 07 grudzień 1941, Gorzyce
ZMARŁ: 22 wrzesień 2005 w wieku 63 lat, Praga (Czechy)
Filmografia
 AKTOR (52)
2004
Shrek 2
Król Harold, polski dubbing (głos)
2003
Kot
Narrator (głos)
2003
Symetria
Roman
2002
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
Narrator
2002
Bez litości
Pan Józef, służący Starewicza
2001
Czarna plaża
urzędnik w biurze paszportowym
2001
Kameleon
Kowal, właściciel restauracji
2000
Oburzające dropsy
Gia
2000
Niewypowiedziana wojna
Maciej Czapski
1999
Na plebanii w Wyszkowie 1920
prokurator wojskowy
1999
Jak Gyom został starszym panem
Starszy Pan (głos)
1998
Złoto dezerterów
Pogranicznik
1997
Taekwondo
Ojciec Michała
1997
Sara
policjant
1994
Szczur
poseł, przewodniczący sejmowej Komisji Praworządności
1992
Czy ktoś mnie kocha w tym domu?
psycholog dziecięcy
1992
Sprawa kobiet
policjant
1991
Piękna i Bestia 3D
Narrator (polski dubbing)
1990
Prominent
dyrektor Stoczni Gdańskiej
1990
Korczak
polski lekarz w więzieniu
1989
Urodzony po raz trzeci
Wróbel, major AK
1989
Po własnym pogrzebie
Wróbel, major AK
1988
Obywatel Piszczyk
naczelnik
1988
Warszawskie gołębie
dzielnicowy
1988
Chichot Pana Boga
człowiek Culmana obserwujący Webera
1987
Sami dla siebie
odwożący Romka do domu dziecka
1986
Prywatne śledztwo
major
1985
Sam pośród swoich
dyrektor liceum
1985
Porwanie
Żuliński, ojciec Jurka
1985
C.K. Dezerterzy
Ulmbach
1985
Jezioro Bodeńskie
Max Pfitzner
1984
Baryton
Christian Balmour
1984
Umarłem, aby żyć
Wróbel, major AK
1974
Dwoje bliskich obcych ludzi
Tomasz, kochanek Barbary
1974
Janosik
Wróblik
1974
Gąszcz
dziennikarz
1974
Karuzela
dziennikarz (nie występuje w napisach)
1974
Chleba naszego powszedniego
kierownik budowy Mostu Łazienkowskiego
1974
To ja zabiłem
Bogdan
1974
Telefon
dziennikarz
1974
Katastrofa
dziennikarz
1974
Złoto
dziennikarz
1972
Skarb trzech łotrów
major
1972
Wesele
Kasper
1971
Zaraza
Bielski
1971
Złote koło (TV)
porucznik Traszka
1971
Obcy w lesie (TV)
leśniczy Jan Kowalczyk
1969
Dzień oczyszczenia
Trzmiel
1968
Tabliczka marzenia
Stefan
1967
Julia, Anna, Genowefa...
Jerzy Wilimski, mąż Anny
1967
Julia, Anna, Genowefa
Jerzy, mąż Anny
1963
Liczę na wasze grzechy
kursant na strzelnicy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll