PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mariusz Benoit

Mariusz Benoit
URODZONY: 23 listopad 1950, Wrocław
Filmografia
 AKTOR (37)
2018
Kantor. Nigdy tu już nie powrócę
2015
Dzielny kogut Maniek
Rosół (polski dubbing)
2011
Wielkanoc
ojciec Lilki
2011
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
Severus Snape (polski dubbing)
2011
80 milionów
Stary
2010
Mistyfikacja
Pułkownik UB
2009
Handlarz cudów
Pan Zbysiek
2006
Jegomość Tischner i jego filozofia po góralsku
2005
Harry Potter i Czara Ognia
Snape (polska wersja językowa) (głos)
2003
Księga Dżungli 2
Ojciec Ranjan, polski dubbing (głos)
2002
Księżniczka na ziarnku grochu
Alfred (polska wersja językowa) (głos)
2001
Weiser
Dzielnicowy
2000
Nie ma zmiłuj
Roman
2000
Prymas. Trzy lata z tysiąca
Kozyra
1997
Czas zdrady (TV)
Alberti
1994
Śmierć jak kromka chleba
Krasucki
1994
Szczur
Kloszard
1992
Zwolnieni z życia
mąż
1992
Wielka wsypa
oddziałowy Zenon Walasek
1988
Mistrz i Małgorzata (TV)
Assasello
1988
Piłkarski poker
Grundol
1986
Cudowne dziecko
ojciec
1984
O-bi, O-ba. Koniec cywilizacji
lekarz
1983
Widziadło
Mariusz
1983
Przeznaczenie
Kazimierz Przerwa Tetmajer
1983
Kartka z podróży
1981
Przypadki Piotra S.
1981
Cień
pacjent zakładu dla nerwowo chorych
1981
Debiutantka
młody inżynier
1980
Olimpiada 40
Piotr
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
1980
Przed odlotem
Wiktor Siennicki
1979
Racławice. 1794
Józef Pawlikowski
1977
Ostatnie okrążenie
Janusz Kusocińsk
1973
Układ
1972
Listopad
1961
Bitwa o Kozi Dwór
Kuba
 INNE (1)
2011
Śladami Marii Skłodowskiej-Curie
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll