PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Henryk Makarewicz

Henryk Makarewicz
URODZONY: 15 wrzesień 1917, Ostrowiec
ZMARŁ: 11 styczeń 1984 w wieku 66 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (20)
1978
Na krakowskim rynku
Zdjęcia
1977
Romantyczność
Zdjęcia
1973
I ty możes zbyć mecenasem
Zdjęcia
1973
Rzetelny trud
Zdjęcia
1970
Pełnoletnia
Zdjęcia
1969
W szponach seksu
Zdjęcia
1969
W szponach sexu
Zdjęcia
1968
O tym nie wolno zapomnieć
Zdjęcia
1968
Latawiec
Zdjęcia
1967
Lekcja historii
Zdjęcia
1966
Konwertory
Zdjęcia
1965
Boże Ciało w Polsce
Zdjęcia
1962
Od ciebie zależy
Zdjęcia
1962
Wieki myśli ludzkiej
Zdjęcia
1961
Alma Mater Cracoviensis
Zdjęcia
1960
Gips - Romanca
Zdjęcia
1959
Huta 1959
Zdjęcia
1959
Narodziny miasta
Zdjęcia
1956
Mistrz Nikifor
Zdjęcia
1953
Gdańska opowieść
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (1)
1977
Droga na Mundial'78
Współpraca
Opis
Operator filmowy. Jeden z założycieli i pierwszych redakorów Polskiej Kroniki Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll