PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Bolesław Witanowski
URODZONY: 13 maj 1920, Warszawa
ZMARŁ: 19 kwiecień 2004 w wieku 83 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (79)
1988
Tońko, czyli legenda o ostatnim baciarze
Kierownik produkcji
1985
Opowieść zamkowa
Kierownik produkcji
1984
Bez pieniędzy czyli 24 godziny z życia Jana Himilsbacha
Kierownik produkcji
1984
W dawnym Poznaniu
Kierownik produkcji
1984
Za bramą wielkiej ciszy
Kierownik produkcji
1983
...Byłem zawsze szczęśliwym człowiekiem...
Kierownik produkcji
1983
Sposób na życie
Kierownik produkcji
1982
Rodowód
Kierownik produkcji
1982
Uśmiech ogrodu
Kierownik produkcji
1981
Od nowa
Kierownik produkcji
1980
Chorąży
Kierownik produkcji
1980
Na miarę ambicji
Kierownik produkcji
1980
Pierwszy medal
Kierownik produkcji
1980
Trzy olimpiady
Kierownik produkcji
1979
Budowy wpisane w życiorys...
Kierownik produkcji
1979
Czas entuzjastów
Kierownik produkcji
1979
Lotem bliżej
Kierownik produkcji
1979
Przyjaźń na co dzień
Kierownik produkcji
1979
LOT in USA
Kierownik produkcji
1978
Witold Małcużyński we wspomnieniach bliskich
Kierownik produkcji
1977
Sofia - Budapeszt - Moskwa
Kierownik produkcji
1977
Warszawa - Praha
Kierownik produkcji
1977
Ziemia serdecznie bliska
Kierownik produkcji
1977
Pięcioekran
Kierownik produkcji
1976
Akademia ORMO
Kierownik produkcji
1976
Pierwsze lata
Kierownik produkcji
1976
Powiązania
Kierownik produkcji
1975
Chwila wspomnień - rok 1974
Kierownik produkcji
1975
Myśli z daleka
Kierownik produkcji
1975
Teatr narodów
Kierownik produkcji
1975
Układ Warszawski
Kierownik produkcji
1975
Polska gola!
Kierownik produkcji
1974
Chwila wspomnień - rok 1971
Kierownik produkcji
1974
Chwila wspomnień - rok 1972
Kierownik produkcji
1974
Chwila wspomnień - rok 1973
Kierownik produkcji
1974
Komeda
Kierownik produkcji
1974
Wizyta w USA
Kierownik produkcji
1974
Północny
Kierownik produkcji
1973
Pamiętamy
Kierownik produkcji
1971
Osadnicy
Kierownik produkcji
1971
...W lutym 1971
Kierownik produkcji
1970
Gry
Kierownik produkcji
1970
Radiostacja KL. BU
Kierownik produkcji
1969
Zautomatyzowana doświadczalna kopalnia "Jan"
Kierownik produkcji
1969
Sopot 69
Kierownik produkcji
1969
Między wrześniem a majem
Kierownik produkcji
1968
Cena życia i śmierci
Kierownik produkcji
1968
Sprawiedliwi
Kierownik produkcji
1968
Między zjazdami
Kierownik produkcji
1966
Moi znajomi
Kierownik produkcji
1966
Teatrzyk aluzji i drwiny
Kierownik produkcji
1965
Miłość na stronie
Kierownik produkcji
1965
Na krakowskim rynku
Kierownik produkcji
1964
Pauza
Kierownik produkcji
1964
Wieś buduje
Kierownik produkcji
1964
Opera przyjedzie o 19-ej
Kierownik produkcji
1963
Inny "Śląsk"
Kierownik produkcji
1963
Słoneczne wzgórze
Kierownik produkcji
1963
Wszyscy jesteśmy Presley'ami
Kierownik produkcji
1962
Mówi ziemia
Kierownik produkcji
1962
Pierwszy krok
Kierownik produkcji
1962
Spotkanie z Teofilem Ociepką
Kierownik produkcji
1962
Tu gdzie żyjemy
Kierownik produkcji
1962
Wieki myśli ludzkiej
Kierownik produkcji
1961
Kulisy bajki
Kierownik produkcji
1960
Powązki
Kierownik produkcji
1960
Pocztówki z Zakopanego
Kierownik produkcji
1960
Reportaż prosto z patelni
Kierownik produkcji
1959
Gaudeamus
Kierownik produkcji
1958
Pamiątka z Kalwarii
Kierownik produkcji
1958
Pożary
Kierownik produkcji
1957
Dom starych kobiet
Kierownik produkcji
1957
Na drogach Armeni
Producent
1957
W gromadzie ducha puszczy
Kierownik produkcji
1956
Jerzy Leszczyński
Kierownik produkcji
1956
Jaś i Małgosia
Kierownik produkcji
1954
W cyrku
Księgowy produkcji
1950
Dzieło Wita Stwosza
Kierownik produkcji
1950
Ludzie wybierają życie
Kierownik produkcji
 PION REŻYSERSKI (2)
1985
Impresario
Reżyser
1971
Leśni
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll