PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Michał Szewczyk

Michał Szewczyk
URODZONY: 29 lipiec 1934, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTOR (38)
2014
Służby specjalne
ksiądz
2014
Sąsiady
Inteligent
2012
Mit o "Szarym"
2012
Mit o "Szarym"
2012
Mit o "Szarym"
2011
Księstwo
2008
Zapach kawy
"Partyzant"
2007
Kongola
Stefanowski, dziadek Waldka
2007
Bardzo krótki strajk.14 - 15 grudnia 1981 roku
2000
Zapach deszczu
2000
Syzyfowe prace
nauczyciel
1997
Zemsta w Odrzykoniu
(głos)
1990
Niezwykłe przygody pluszowych misiów
(głos)
1987
Mr Tański
kolejarz
1987
Trójkąt bermudzki
więzień
1986
Zima w Dolinie Muminków
Muminek (głos)
1986
Cudowne dziecko
policjant
1985
Dłużnicy śmierci
aresztant w Strzekocianach
1985
Fotodrama
1983
Szczęśliwe dni Muminków
Muminek (głos)
1981
Krótki dzień pracy (TV)
kapitan z komendy wojewódzkiej MO; nie występuje w napisach
1974
Zwycięstwo
szeregowy Bacioch
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
zięć Misztala
1971
Zabijcie czarną owcę
"Złotko"
1969
Ostatnie dni
szeregowy Ostrejko
1968
Kierunek Berlin
szeregowiec Bacioch
1965
Niedziela sprawiedliwości
kierowca MO
1964
Panienka z okienka
strażnik
1963
Zerwany most
Aleks
1963
Yokmok
Kartofel
1963
Weekendy
Andrzej (I)
1961
Historia żółtej ciżemki
Kudraś
1961
Dziś w nocy umrze miasto
gość w "Astorii"
1959
Pan Anatol szuka miliona
Franek
1959
Sygnały
Felek
1958
Zamach
"Orzeł"
1957
Skarb kapitana Martensa
Mucha
1956
Koniec nocy
Witek
 ZDJĘCIA (1)
2005
Tarsycja
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll