PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Anna Wardęszkiewicz

Anna Wardęszkiewicz
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 MONTAŻ (123)
2017
Opera o Polsce
Montaż
2016
21 x Nowy Jork
Montaż
2016
Wszystkie nieprzespane noce
Montaż
2016
Nawet nie wiesz, jak bardzo Cię kocham
Montaż
2014
Werka
Montaż
2013
Ojciec i syn
Montaż
2013
O rządach miłości
Montaż
2012
Fuck For Forest
Montaż
2010
Koniec Rosji
Montaż
2010
Inwentaryzacja
Montaż
2010
Koniec lata
Montaż
2009
Chemia
Montaż
2007
Chutor konne
Montaż
2002
Ostatni świadek
Montaż
2001
Non Possums
Montaż
1999
Siostry
Montaż
1998
... Zbyt wielkie serce...
Montaż
1998
Marcowa prasa. Łódź 68
Montaż
1998
Marcowa praca. Łódź 68
Montaż
1998
Linia "D" Kraków - Nowy Jork
Montaż
1997
Sławomir Mrożek przedstawia
Montaż
1997
Zasłony
Montaż
1996
Solidarność i samotność Adama Zagajewskiego
Montaż
1996
Kratka (TV)
Montaż
1996
Ślad
Montaż
1995
Moja archeologia
Montaż
1995
Prałat z Mejszagoły
Montaż
1995
100 lat w kinie
Montaż
1995
Igor Mitoraj. Więzy
Montaż
1994
Artysta. Jerzy Kalina
Montaż
1994
Z poezją w Wilnie
Montaż
1994
Zaproszenie na rue surcouf
Montaż
1994
Stan nieważkości
Montaż
1993
Światło w mroku
Montaż
1993
Rozmowa z człowiekiem z szafy
Montaż
1993
Simon Wiesenthal
Montaż
1993
Ślad na lodzie
Montaż
1993
Litwo, słyszę Twój głos...
Montaż
1993
Hospodi pomiłuj
Montaż
1992
Spotkanie z ziemią Franciszka Józefa
Montaż
1992
Leszek Kołakowski
Montaż
1992
Oczami ptaka
Montaż
1992
Teatr ósmego dnia
Montaż
1992
Sołowki - Ziemia obiecana - Ziemia przeklęta
Montaż
1992
Aterkomster
Montaż
1991
Emigrant. Tadeusz Nowakowski
Montaż
1991
Usłyszcie mój krzyk
Montaż
1991
Hieronimus z Łodzi
Montaż
1991
Historia Cyganki
Montaż
1990
Powtórka z zoologii
Montaż
1990
Thanatos
Montaż
1990
Gra w zielone
Montaż
1989
Granica
Montaż
1989
Ilinx
Montaż
1989
Poczta lotnicza
Montaż
1988
Licz
Montaż
1988
Litymbrjon
Montaż
1988
Impresje c-minor
Montaż
1988
Wakacje w mieście
Montaż
1988
Siedem dni tygodnia - Warszawa
Montaż
1988
Licz
Montaż
1988
Co wyszło z ziemi?
Montaż
1988
Prekursor
Montaż
1988
Incognito
Montaż
1988
Biografia
Montaż
1987
Józek
Montaż
1987
Szansa dla dziewcząt
Montaż
1987
Oferta
Montaż
1987
Ślady
Montaż
1986
Formiści polscy
Montaż
1986
Ręce fabryczne
Montaż
1986
Pan Szperlik
Montaż
1986
Urząd
Montaż
1986
Edukacja sentymentalna
Montaż
1986
W kręgu Stanisława Szukalskiego
Montaż
1986
Ludowa wizja kosmosu
Montaż
1986
Artysta
Montaż
1985
Ukrzesłowienie
Montaż
1985
Słowo - słowa
Montaż
1985
Potok
Montaż
1985
Edukacja
Montaż
1985
Przemijanie
Montaż
1984
Cudze dzieci
Montaż
1983
Wycieczka na Parnas
Montaż
1983
Kabaret
Montaż
1983
Góra
Montaż
1983
Miasto
Montaż
1983
Miasto
Montaż
1983
Iluzja w sztuce
Montaż
1982
Witraże Łodzi
Montaż
1982
Biologia sztuki
Montaż
1982
Sens życia
Montaż
1982
Historia żołnierza
Montaż
1981
Uwięzione światło
Montaż
1981
Manggha (Feliks Jasieński)
Montaż
1980
Błękitna strzała
Montaż
1980
Dokąd?
Montaż
1980
Inny dom
Montaż
1979
Plakat dla dziecka
Montaż
1979
Kanon czyli... zasadnicze zasady konieczności gry kolektywnej na instrumentach dętych
Montaż
1979
Michał
Montaż
1979
Brzuch
Montaż
1978
Stanisław Zagajewski - ars mea, lux mea
Montaż
1978
Klub - Łódzki Klub Sportowy
Montaż
1978
Do artystów. Grupa krakowska 1932 - 1937
Montaż
1977
Polski Fiat w sporcie
Montaż
1977
Pejzaz nieznany
Montaż
1977
Statek
Montaż
1977
Fantasmagorie
Montaż
1977
Pejzaż nieznany
Montaż
1976
Kawałek węgla
Montaż
1976
Z badań nad snem
Montaż
1976
Elementarz
Montaż
1976
Jeszcze nie dorośli...
Montaż
1975
Oczekiwanie
Montaż
1975
Wiktor Dega
Montaż
1975
Wanda Gościmińska. Włókniarka
Montaż
1975
Elbląg
Montaż
1974
Poeta na traktorze
Montaż
1973
Cztery temperamenty
Montaż
1971
Stroje podobne kwiatom
Montaż
1969
Listy z Poronina
Asystent Montażysty
1967
Kaszubskie wspomnienia
Asystent Montażysty
 PION REŻYSERSKI (15)
1999
Zdążyć przed zachodem
Współpraca
1998
Blizna
Współpraca
1997
Statek
Współpraca
1993
Hospodi pomiłuj
Reżyser
1989
Granica
Reżyser
1988
Sprzedawca chleba
Reżyser
1988
Szukając gwiazd
Współpraca
1987
Oferta
Reżyser
1983
Wycieczka na Parnas
Reżyser
1983
Sztuka dla milionów
Reżyser
1978
...Sztygar na zagrodzie...
Współpraca
1978
Kossakowskie lata
Współpraca
1977
W laboratoriach temidy
Współpraca
1968
Stanisław Lorentz
Współpraca
1967
Zazdrość
Współpraca
 SCENARIUSZ (3)
2008
Łódź od świtu do nocy
Opieka pedagogiczna
1993
Hospodi pomiłuj
Scenariusz
1987
Oferta
Scenariusz
 MUZYKA (1)
1975
Wiktor Dega
Oprawa muzyczna
Opis
Ukończyła Międzywydziałowe Studium Form Multimedialnych i Montażu oraz Wydział Operatorski w Szkole Filmowej w Łodzi, obecnie wykłada na tej uczelni. Wieloletni pracownik Wytwórni Filmów Oświatowych w Łodzi. Odpowiadała za montaż kilkudziesięciu filmów dokumentalnych i fabularnych. Odznaczona Brązowym Medalem "Zasłużony Kulturze - Gloria Artis" (2014).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll