PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Penderecki

Krzysztof Penderecki
URODZONY: 23 listopad 1933, Dębica
Filmografia
 MUZYKA (43)
2010
Maska
Muzyka
2009
Inwentorium śladów
Muzyka
2007
Katyń
Muzyka
1987
Poza muzyką
Muzyka
1981
Kachu - Kazimierz Ostrowski
Muzyka
1981
Ein Brudermord
Muzyka
1981
Kachu-Kazimierz Ostrowski
Muzyka
1973
Egzorcysta
Muzyka
1969
Zbyszek
Muzyka
1968
Kocham cię, kocham cię
Kompozytor
1967
Ręce do góry
Muzyka
1966
Ikar
Muzyka
1966
Szyfry
Muzyka
1966
Hamlet x 5
Muzyka
1966
Zejście do piekła
Muzyka
1966
Spotkania z Warszawą
Muzyka
1966
Czar kółek
Muzyka
1966
Wygnanie z raju
Muzyka
1966
Passacaglia na Kaplicę Zygmuntowską
Muzyka
1965
Etiuda sportowa
Muzyka
1965
Słodkie rytmy
Muzyka
1965
Piotr Płaksin
Muzyka
1965
Interpretacje
Muzyka
1964
Malarze gdańscy
Muzyka
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
Muzyka
1963
Przygoda żabki
Muzyka
1963
Młynek do kawy
Muzyka
1963
Raz termometr zachorował
Muzyka
1963
Porwanie
Muzyka
1963
Don Juan
Muzyka
1962
Gorycz
Muzyka
1962
Pułapka
Muzyka
1961
Balony
Muzyka
1961
Szklany wróg
Muzyka
1961
Scyzoryk
Muzyka
1961
Spotkanie z Bazyliszkiem
Muzyka
1961
Wycieczka w kosmos
Muzyka
1961
Generał i mucha
Muzyka
1960
Pan Trąba
Muzyka
1960
Koncert wawelski
Muzyka
1960
Arlekin
Muzyka
1959
Nie ma końca wielkiej wojny
Muzyka
1959
Bulandra i diabeł
Muzyka
 AKTOR (5)
2014
Cud historii
2013
Droga przez labirynt
1994
Tyle jest muzyki
Bohater
1987
Poza muzyką
Bohater
1968
Krzysztof Penderecki
(bohater filmu)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll