PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Aleksander Fabisiak

Aleksander Fabisiak
URODZONY: 08 wrzesień 1945, Katowice
Filmografia
 AKTOR (12)
2016
Powidoki
dyrektor Rajner
2007
Katyń
nauczyciel gimnazjum
2002
Suplement
Profesor
2000
Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
Profesor
1997
Młode wilki 1/2
Grabowski
1996
Gry uliczne
Pasieka, prezes banku, były pracownik SB
1994
Śmierć jak kromka chleba
dyrektor kopalni
1992
Psy
prokurator Nawrocki
1989
Bal na dworcu w Koluszkach
Stefan
1987
Cyrk odjeżdża
Kotela
1983
Na odsiecz Wiedniowi
kurier Karola Lotaryńskiego
1977
Wodzirej
Witek Kobus, prawnik
 INNE (1)
1994
Jerzy Stempowski
Lektor
Opis
Absolwent PWST w Krakowie.
W 1993 roku został Dziekanem Wydziału Aktorskiego, obecnie pracuje tam jako wykladowca.
Aktor na Deskach Teatru Starego w Krakowie.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll