PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Julian Szczerkowski

Julian Szczerkowski
URODZONY: 01 marzec 1956, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (57)
2007
A gdyby tak się stało
Współpraca operatorska
1997
Tygrys
Zdjęcia
1996
Fałdy, draperie
Zdjęcia
1995
Igor Mitoraj. Więzy
Zdjęcia
1995
Balkony
Zdjęcia
1995
Opus Dei - Powszednia droga do świętości
Zdjęcia
1995
Marszałkowska i okolice
Zdjęcia
1995
Opus Dei - dzieło Boga
Zdjęcia
1994
Dotykanie sacrum
Zdjęcia
1994
89 lat Juliana Stryjkowskiego
Zdjęcia
1994
Natasza Goerke, czyli przesłuchanie emigranta
Zdjęcia
1994
Tyle jest muzyki
Zdjęcia
1994
Ucieczka z globalnej wioski
Zdjęcia
1994
Aktorski protest
Zdjęcia
1993
Lwowskie wesele
Zdjęcia
1993
Jarosław Iwaszkiewicz - jakim pozostał w ludzkiej pamięci
Zdjęcia
1993
Walery. Portret entuzjasty
Zdjęcia
1993
Strażniczka hetmańskiego grobu
Zdjęcia
1992
Leszek Kołakowski
Zdjęcia
1992
Kabaret pod Egidą
Zdjęcia
1991
Cmentarz polski w Montmorency
Zdjęcia
1991
Nie będzie zapomniany. Kazimierz Brandys. Paryż 1991
Zdjęcia
1989
Szklany dom
Zdjęcia
1989
Konsul
Zdjęcia
1988
Więcej bluesa
Zdjęcia
1988
Litymbrjon
Zdjęcia
1988
Oszołomienie
Operator kamery
1987
Jan Kasprowicz z księgi ubogich
Zdjęcia
1987
Co to konia obchodzi?
Zdjęcia
1987
W lustrze
Zdjęcia
1987
Próba
Zdjęcia
1987
Co to konia obchodzi?
Operator kamery
1987
Odwagi, ja jestem
Współpraca operatorska
1986
Autobus
Zdjęcia
1986
Mecz
Zdjęcia
1986
Fala
Zdjęcia
1986
Kraj Chopina zaprasza
Zdjęcia
1986
Oratorium wigilijne
Zdjęcia
1985
Prawem chroniony
Zdjęcia
1985
Wieś
Zdjęcia
1985
Kontrapunkt
Zdjęcia
1985
W pracowaniach polskich uczonych
Zdjęcia
1985
Owczarz
Zdjęcia
1985
Daleki dystans
Operator głównej kamery
1984
Do mieszkańców Marsa!
Zdjęcia
1984
Sala Canaletta
Zdjęcia
1984
Wezwanie
Zdjęcia
1984
Plakat
Zdjęcia
1983
Dół
Zdjęcia
1982
Franciszka i smierć
Zdjęcia
1982
Milczenie
Zdjęcia
1981
Trzeci zjazd
Zdjęcia
1980
Genitrix
Zdjęcia
1980
Skasowane drzwi
Zdjęcia
1980
Długi stół
Zdjęcia
1980
Palacz zwłok
Oświetlacz
Przeciwko żywotnym interesom PRL...
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (1)
1997
Non possumus. Kościół katolicki wobec władzy komunistycznej w latach 1944-1989
Współpraca
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1983 r.). Najpierw pracował w Wytwórni Filmów Telewizyjnych "Poltel", a następnie zawodowo związał się z WFD w Warszawie. Autor zdjęć do kilkudziesięciu filmów i seriali telewizyjnych (m.in. "Klan").
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll