PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Grabowski

Andrzej Grabowski
URODZONY: 15 marzec 1952, Chrzanów
Filmografia
 AKTOR (65)
2019
Polityka
2017
Listy do M. 3
Czarek
2017
60 kilo niczego
dyrektor kopalni
2017
Narzeczony na niby
wujek Mariusz
2017
Pokot
2017
Ach śpij kochanie
2016
Na granicy
Lechu
2016
Pitbull. Niebezpieczne kobiety
Starszy aspirant Jacek Goc "Gebels"
2016
Jak uratować mamę
(głos)
2016
Pitbull. Nowe porządki
Gebels
2015
Demon
teść
2015
Gdzie jest Dory
Hank (polski dubbing)
2014
Służby specjalne
Przeor zakonu
2014
Pod Mocnym Aniołem
doktor Granada
2013
Drogówka
Musiał
2013
Bilet na Księżyc
Kociołek, kierownik "Warsu"
2013
Wałęsa. Człowiek z nadziei
Dyrektor Stoczni Gdańskiej w roku 1970
2013
Tajemnica Westerplatte
Petzelt
2012
Merida waleczna
Fergus (polski dubbing)
2012
Sęp
Raczek
2012
Piąta pora roku
Bogdan
2012
Od pełni do pełni
Kamiński
2011
Kop głębiej
Ksiądz
2011
Kierowca
Modrak
2011
Pokaż kotku, co masz w środku
Józek
2010
Milion dolarów
Tomuś
2010
Skrzydlate świnie
Pan Edzio
2010
Śluby panieńskie
ojciec Klary
2009
Piksele
Grabarz
2009
Lunatycy
Wacław, ojciec Kamy
2009
Gwiazda Kopernika
(głos)
2008
Limousine
Modrak
2008
Senność
ojciec Adama
2008
Mała Moskwa
kapitan Wolniewicz
2008
Jak żyć?
więzień
2007
Świadek koronny
Jarosław Kowalik "Kowal", gangster grupy pruszkowskiej
2007
Lekcje pana Kuki
pan Kuka
2007
Zaczarowana
Nathaniel (głos)
2006
Dublerzy
Leon Maj
2006
Strajk
Henryk Sobecki, przewodniczący rady zakładowej, ojciec Krystiana
2006
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
Kolega Adasia z "Jutrzenki"
2005
Emilia
Koroner
2005
Pitbull
Jacek Goc "Gebels"
2005
Kurczak Mały
Buck Gdak (polska wersja językowa)
2004
Atrakcyjny pozna Panią...
Wacław
2003
Mój brat niedźwiedź
Tuke (głos)
2003
Zróbmy sobie wnuka
Maniek Kosela
2002
Dzień świra
Sąsiad Adasia
2002
Superprodukcja
Andrzej G. "Napoleon"
2002
Kariera Nikosia Dyzmy
Roman Kiliński, prywatny przedsiębiorca
2002
Jak to się robi z dziewczynami
Zenon, opiekun panienek
2002
E=mc²
Zając
2001
Boże skrawki
Kluba
1999
Odwrócona góra albo film pod strasznym tytułem
Chobołt (głos)
1998
Dom Pirków
palacz Tomasz Jarski
1998
Ballada o czyścicielach szyb
Paweł, szwagier Janusza
1998
Liceum Czarnej Magii
palacz Tomasz Jarski
1997
Prostytutki
Ojciec Uli
1997
Prostytuki
ojciec Uli
1997
Kochaj i rób co chcesz
1996
Baśń o Pączkowej
palacz Tomasz Jarski
1995
Szabla od komendanta
Starszyna
1994
Polska śmierć
sierżant
1994
Śmierć jak kromka chleba
Wencel
1989
Kapitał, czyli jak zrobić pieniądze w Polsce
Stefan Sapieja
 SCENARIUSZ (1)
2006
Gdzie jest Nowy Rok?
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll