PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krystyna Chmielewska

Krystyna Chmielewska
URODZONA: 13 sierpień 1941, Wilno
ZMARŁA: 26 luty 1998 w wieku 56 lat, Warszawa
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTORKA (9)
1994
Polska śmierć
pracownica działu kadr Uniwersytetu
1992
Dotknięcie ręki
bibliotekarka
1989
Nocny gość
głuchoniema
1984
Marynia
Ratkowska; nie występuje w czołówce
1975
Oczekiwanie
nauczycielka
1968
Hrabina Cosel
Denhoffowa
1967
Zwariowana noc
jej siostrzenica Marika
1966
Ktokolwiek wie...
1966
Chudy i inni
Ewa
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll