PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Franciszek Kądziołka

Franciszek Kądziołka
URODZONY: 17 wrzesień 1926, Mielec
ZMARŁ: 30 grudzień 1983 w wieku 57 lat, (Polska)
Filmografia
 ZDJĘCIA (20)
1979
Zielone lata
Operator kamery
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
Operator kamery
1971
Nie lubię poniedziałku
Operator kamery
1968
Twarzą w twarz (TV)
Zdjęcia
1968
Przygoda z piosenką
Zdjęcia
1967
Komedie pomyłek (TV)
Zdjęcia
1967
Twarzą w twarz
Zdjęcia
1967
Katarynka
Operator kamery
1966
Małżeństwo z rozsądku
Zdjęcia
1965
Jutro Meksyk
Zdjęcia
1964
Echo
Operator kamery
1963
Żona dla Australijczyka
Operator kamery
1961
Dziś w nocy umrze miasto
Operator kamery
1961
Dotknięcie nocy
Operator kamery
1960
Krzyżacy
Operator kamery
1959
Wanda Wiłkomirska. Koncert telewizyjny
Zdjęcia
1959
Andrzej Hiolski. Koncert telewizyjny.
Zdjęcia
1959
Sława Przybylska. Koncert telewizyjna
Zdjęcia
1959
Olga Sawicka i Bogdan Bulder. Koncert telewizyjny.
Zdjęcia
1952
Andrzej Hiolski.koncert telewizyjny
Zdjęcia
Opis
Polski operator filmowy. W 1952, jeszcze jako student, rozpoczął pracę w WFF w Łodzi, początkowo jako fotosista, a następnie operator. Wykonywał zadanie operatorskie przy takich produkcjach jak na przykład "Jutro Meksyk", "Małżeństwo z rozsądku", "Przygoda z piosenką".
PK
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll