PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bogusz Bilewski

Bogusz Bilewski
URODZONY: 25 wrzesień 1930, Starachowice
ZMARŁ: 14 wrzesień 1995 w wieku 64 lat, Wrocław (Polska)
Filmografia
 AKTOR (44)
1993
W filmie nikt nie umiera
(on sam)
1990
Leśmian
Franc Fiszer
1989
Kramarz
Antoni
1989
Sceny nocne
bogacz
1988
Przeprawa
Bruzda
1987
Co to konia obchodzi?
Alojzy "Kochaś"
1986
Pierścień i Róża
Brodacz Pancerny
1986
Kolega Pana Boga
1984
Przemytnicy
Żywica
1983
Kartka z podróży
1983
Tajemnica starego ogrodu
bosman Henryk Reja
1982
Latawiec
kowal
1982
Na tropach Bartka
pan Leszek
1982
Słona Róża
malarz Hrusa
1981
Karabiny
bimbrownik
1981
Yokohama (TV)
Jaś, przyjaciel pisarza
1980
Dziewczyna i chłopak
kłusownik
1979
Aria dla atlety
Cyklop
1978
Wszyscy i nikt
organista
1978
Koty to dranie
wędkarz
1976
Hasło
Snopek, szef Kopery
1975
Domy z deszczu. Impresja z Konstantego Paustowskiego
kapitan
1974
Wieczne pretensje
Rysio
1974
Potop
Kulwiec - Hippocentaurus
1974
Urodziny Matyldy
ojciec Basi
1974
Janosik
Kwiczoł
1973
Nagrody i odznaczenia
chorąży Ryszard Dunajczyk, intendent szpitala
1972
Kopernik
burgrabia lidzbarski
1971
Kardiogram
komendant
1971
Nie lubię poniedziałku
kierowca
1971
Zaraza
kierowca karetki
1970
Album polski
bandyta
1968
Hasło Korn
inżynier Bracki
1967
Westerplatte
kapitan Słaby
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
Cygan
1962
Wielka, większa i największa
Jean
1960
Ostrożnie Yeti
gangster
1960
Decyzja
Michał
1960
Ostrożnie, Yeti!
gangster
1959
Rancho Texas
Jacek
1958
Dwoje z wielkiej rzeki
Janek
1957
Spotkania
Janusz (nowela IV)
1957
Historia jednego myśliwca
Stefan
1956
Zimowy zmierzch
Józek
Opis
Aktor filmowy i teatralny. Występował m.in. w Teatrze im. Ludwika Solskiego w Tarnowie, Teatrze Wybrzeże w Gdańsku oraz wielu teatrach warszawskich: Dramatycznym, Powszechnym, Ateneum, Polskim, Narodowym i Teatrze Na Woli.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll