PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maria Wachowiak

Maria Wachowiak
URODZONA: 05 sierpień 1938, Warszawa
ZMARŁA: 19 kwiecień 2019 w wieku 80 lat,
Filmografia
 AKTORKA (12)
1977
Zdjęcia próbne
Kobieta kłócąca się z mężczyzną w barze
1975
Jej powrót
Anna, przyjaciółka Emmy
1966
Gdzie jest trzeci król
Szczęśniakówna
1963
Naganiacz
Węgierka
1963
Daleka jest droga
porucznik Krystyna
1962
Spotkanie w Bajce
kelnerka
1962
Spóźnieni przechodnie
Zofia (nowela I)
1960
Szklana góra
Beata
1958
Pożegnania
Lidka
1957
8 minut bez polityki
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
gość na przyjęciu
1957
Tydzień westchnień
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll