PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Józef Para

Józef Para
URODZONY: 01 lipiec 1922, Wojakowa
Filmografia
 AKTOR (15)
1998
Nic
ksiądz
1989
Reduty września
generał F. Kleeberg
1985
Tumor Witkacego
Karol Irzykowski
1984
Vabank II, czyli riposta
komisarz Przygoda
1984
Marynia
lekarz
1983
Czyliż nie ma dla Polski ratunku-Stanisław Staszic
brak danych
1983
Na odsiecz Wiedniowi
monsignore Opizio Palavicini
1981
Vabank
komisarz Przygoda
1981
Chłopiec
kierownik
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
hrabia Ludwik Plater
1978
Sekret Enigmy
pułkownik Smoleński, szef II Oddziału Sztabu Generalnego
1976
Trędowata
hrabia Ćwilecki
1971
Agent nr 1
doktor Fortis
1963
Gdzie jest generał...
kapitan Michniewicz
1961
Nafta
Bronek
 INNE (1)
1960
Przed podróżą
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll