PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Eugeniusz Wałaszek

Eugeniusz Wałaszek
URODZONY: 30 październik 1926, Łódź
ZMARŁ: 30 październik 1991 w wieku 65 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (18)
1991
Tango argentino
1989
Pokój
1988
Amerykanka
stróż
1986
Pogrzeb lwa
klown
1986
Pierścień i Róża
arcybiskup
1986
Nad Niemnem
Rządca majątku Korczyńskich
1985
Humaniora
Ksiądz
1984
Porcelana w składzie słonia
kolejkowicz potrzebujący koperty
1984
Vabank II, czyli riposta
chłop spotkany na drodze przez Sztyca
1982
Wyłap
mężczyzna z psem do uśpienia
1981
Krótki dzień pracy (TV)
sekretarz KC rekomendujący bohatera na stanowisko sekretarza KW w Radomiu; nie występuje w napisach
1981
Mężczyzna niepotrzebny!
docent Kwiatek, wykładowca Małgosi
1977
Około północy
Szuler
1977
Poza układem
pan prezes pijący zdrowie mistrza w klubie
1976
Honor dziecka (TV)
woźnica Pudlarz
1976
Latarnik
karczmarz
1975
Wieczór u Abdona (TV)
Dyrektor banku
1975
Niespotykanie spokojny człowiek
"gość"
 INNE (2)
1985
Bem
Lektor
1985
Bem
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll