PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mariusz Dmochowski

Mariusz Dmochowski
URODZONY: 29 październik 1930, Piotrków Trybunalski
ZMARŁ: 07 sierpień 1992 w wieku 61 lat, Popowo (Polska)
Filmografia
 AKTOR (46)
1993
Do widzenia wczoraj. Dwie krótkie komedie o zmianie systemu
Władysław
1989
Sceny nocne
pułkownik
1988
Piłkarski poker
Kmita
1988
Alchemik
mistrz Melchior
1985
C.K. Dezerterzy
Generał
1985
Strzały o świcie
Dziembowski, redaktor naczelny "Głosu Publicznego"),
1985
Rośliny trujące (TV)
redaktor naczelny
1985
Rajska jabłoń
aptekarz
1984
O-bi, O-ba. Koniec cywilizacji
milioner
1984
Miłość z listy przebojów
Ujma
1984
Jonasz
Rajmund, ojciec Jonasza
1984
Cień już niedaleko
Józef
1983
Widziadło
ksiądz Huk
1981
Wojna światów - następne stulecie
szef stacji TV
1980
Czułe miejsca
pułkownik Chałatek
1979
Golem
Holtrum
1979
Biała gorączka
dyrektor kopalni
1979
Ojciec Królowej
król Jan III Sobieski
1977
Sprawa Gorgonowej
prokurator Krynicki
1976
Trędowata
hrabia Barski
1976
Barwy ochronne
prorektor
1976
Klaps
1976
Hasło
ksiądz
1976
Blizna
przewodniczący prezydium rady narodowej
1975
Bolesław Prus - Sława
brak danych
1975
Zaklęte rewiry
Pancer (głos)
1974
Bilans kwartalny
dyrektor
1973
Zazdrość i medycyna
Widmar
1971
Punkt wyjścia
Edward, przyjaciel Jerzego
1970
Prawdzie w oczy
inżynier Zawada
1969
Pan Wołodyjowski
hetman Sobieski
1968
Lalka
Stanisław Wokulski
1968
Hrabina Cosel
Król August II Mocny
1966
Bicz Boży
ksiądz
1965
Miejsce dla jednego
prokurator
1965
Zawsze w niedzielę
ojciec Bobka (III)
1964
Panienka z okienka
Jerzy Ossoliński
1963
Mój drugi ożenek
Marcin
1962
Mężczyźni na wyspie
Sznajder
1962
Wieża malowana
lektor (głos)
1961
Kropla krwi
gestapowiec
1961
Świadectwo urodzenia
gestapowiec (III)
1961
Przeciwko Bogom
Piotr
1958
Dezerter
Steiner
1957
Eroica
porucznik Korwin-Makowski (nowela II)
1954
Czy jesteś wśród nich?
"Plujka uliczna" (nie występuje w napisach)
 INNE (8)
1967
Lekcja historii
Lektor
1967
Spadachron SPR-10
Lektor
1966
Teatrzyk aluzji i drwiny
Lektor
1964
Dom na osiedlu
Lektor
1962
Wieża malowana
Lektor
1962
Wieki myśli ludzkiej
Lektor
1962
Trzecia młodość
Lektor
1961
Warszawa Jerzego Zaruby
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll