PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Berbecki

Andrzej Berbecki
URODZONY: 29 październik 1943, Chełm Lubelski
ZMARŁ: 19 wrzesień 2019 w wieku 75 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (11)
1976
Za metą start
Reżyser
1975
Sercem i pracą
Reżyser
1973
Życie na Antarktydzie
Reżyser
1973
We wschodniej Antarktydzie
Reżyser
1973
Hubal
Współpraca
1972
Iłża - ziemia walcząca
Reżyser
1972
Antarktyda
Reżyser
1971
Być światłem
Reżyser
1969
Najwyższa
Reżyser
1968
Molo
Współpraca
1968
Lalka
Współpraca
 SCENARIUSZ (3)
1974
Piękniejsza niż niebo i morze
Scenariusz
1973
Życie na Antarktydzie
Scenariusz
1973
We wschodniej Antarktydzie
Scenariusz
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi (1966). Przez wiele lat był zawodowo związany z Wytwórnią Filmową "Czołówka" w Warszawie. Twórca m.in. takich filmów jak: "Sercem i pracą" oraz "Antarktyda" czy też "Życie na Antarktydzie".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll