PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Leszczyński

Jerzy Leszczyński
URODZONY: 26 luty 1884, Warszawa
ZMARŁ: 09 lipiec 1959 w wieku 75 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (10)
1948
Ulica graniczna
doktor Białek
1937
Halka
stolnik
1936
Wierna rzeka
doktor Kulewski
1936
Barbara Radziwiłłówna
Leszczyński
1934
Córka generała Pankratowa
hrabia Bobrow
1933
Szpieg w masce
profesor Skalski
1933
Dzieje grzechu
ginekolog
1928
Pan Tadeusz
król Stanisław August Poniatowski
1927
Mogiła nieznanego żołnierza
kapitan legionów Michał Łazowski
1921
Cud nad Wisłą
jego syn Jerzy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll