PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Lech Wojciechowski

Lech Wojciechowski
URODZONY: 27 styczeń 1930, Sulmierzyce k. Ostrowa Wielkopolskiego
ZMARŁ: 22 marzec 1980 w wieku 50 lat, Warszawa ()
Filmografia
 AKTOR (6)
1997
Historia o Proroku Eliaszu z Wierszalina (TV)
1966
Mocne uderzenie
1961
Milczące ślady
Kołacz
1960
Matka Joanna od Aniołów
Piątkowski
1958
Orzeł
adiutant kapitana portu
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll