PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Jan Kalisz
URODZONY: 1924
ZMARŁ: 26 grudzień 1995 w wieku 72 lat, Sopot (Polska)
Filmografia
 DŹWIĘK (80)
1993
Halina we wspomnieniach Mariana Brandysa
Dźwięk
1992
Melchior Wańkowicz."Opowieść o bitwie"
Dźwięk
1992
Ja, komediant
Dźwięk
1992
Melchior Wańkowicz."Opowieść o bitwie"
Dźwięk
1991
Gra o Polskę
Dźwięk
1991
Kurier nadziei
Dźwięk
1990
Ojciec i syn
Dźwięk
1990
Dawno temu Cichociemny. Stanisław Jankowski
Dźwięk
1988
Deja Vu
Dźwięk
1987
Maria Kuncewiczowa. Wspomnienia o ludziach, książkach i zdarzeniach
Dźwięk
1985
Opowieść zamkowa
Dźwięk
1985
Kapelan
Dźwięk
1984
Za bramą wielkiej ciszy
Dźwięk
1984
Bez pieniędzy czyli 24 godziny z życia Jana Himilsbacha
Dźwięk
1983
Głosy z hali
Dźwięk
1983
...Byłem zawsze szczęśliwym człowiekiem...
Dźwięk
1983
Sposób na życie
Dźwięk
1982
Uśmiech ogrodu
Dźwięk
1981
Narodziny Solidarności
Dźwięk
1980
Wycieczka do Polski
Dźwięk
1980
Ostatnie dni białej Rodezji
Dźwięk
1980
Pragnienie
Dźwięk
1980
Od Rodezji do Zimbabwe
Dźwięk
1980
Jachtem donikąd
Opracowanie dźwięku
1979
Poczta gdańska 1 września 1939
Dźwięk
1979
60 lat ZAiKS
Dźwięk
1978
Witold Małcużyński we wspomnieniach bliskich
Dźwięk
1978
Pierścienie Białeckiego
Dźwięk
1978
Jeden z 460
Dźwięk
1978
Warszawa Centralna
Operator dźwięku
1977
Fiat 125 p przegląd gwarancyjny
Dźwięk
1977
Fiat 126 p przegląd techniczny
Operator dźwięku
1977
Przemysłowe metody naprawy nadwozia na przykładzie samochodu Fiat 126 p
Operator dźwięku
1976
Ten pierwszy
Dźwięk
1976
Sonda Bonn - Warszawa
Dźwięk
1976
Centralny
Dźwięk
1976
Nad Odrą, Nysą i Bałtykiem
Dźwięk
1976
Enigma
Dźwięk
1975
Inwentarz
Dźwięk
1975
Kobieta
Dźwięk
1975
Portugalii rok drugi
Dźwięk
1975
Motoryzacja
Dźwięk
1975
Ostatnia wizyta
Dźwięk
1974
Komeda
Dźwięk
1974
Cztery dni w Finlandii
Dźwięk
1974
Koncert
Dźwięk
1973
Pamiętamy
Dźwięk
1973
Bolesław Szabelski
Dźwięk
1973
Bolesław Szablewski
Dźwięk
1973
Joachim Grubich gra na organach Bazyliki w Leżajsku
Dźwięk
1973
Adam i Ewa
Dźwięk
1973
Plac Zamkowy nr 4
Dźwięk
1971
Godzina 11.15
Dźwięk
1971
Kareta
Dźwięk
1971
Szkoła podstawowa
Dźwięk
1971
Losy zamku...losy kraju
Dźwięk
1971
W Andrychowie
Dźwięk
1970
Oczami przyjaciół
Dźwięk
1970
Teatralna podróż
Dźwięk
1970
Śpiewa Violetta Villas
Dźwięk
1970
Impresje Chopinowskie. Przed ósmym konkursem
Dźwięk
1970
Apetyt na czereśnie
Dźwięk
1970
Radiostacja KL. BU
Dźwięk
1970
Fragment życiorysu
Dźwięk
1968
Za naszą i waszą wolność
Dźwięk
1968
Hasło Korn
Dźwięk
1967
Jej teatr
Dźwięk
1967
This way to Poland
Dźwięk
1967
Duch z Canterville
Dźwięk
1966
Nauka jazdy
Dźwięk
1966
Kandydatki
Dźwięk
1966
Horyzont
Dźwięk
1966
Prawo do jezdni
Dźwięk
1966
Wyszogród 66
Dźwięk
1966
Gry i zabawy
Dźwięk
1966
Pałac
Dźwięk
1966
Mocne uderzenie
Dźwięk
1966
Godzina teatru
Dźwięk
1965
Czerwone światło
Dźwięk
1964
Płock rusza
Dźwięk
 PION REŻYSERSKI (4)
1982
Polacy na starych fotografiach
Reżyser
1976
Pręgierz
Współpraca
1974
Na wystawie w Maneżu
Współpraca
1965
Akademia pana Brzechwy
Współpraca
 SCENARIUSZ (3)
1986
Złom
Scenariusz
1976
Enigma
Scenariusz
1970
Radiostacja KL. BU
Scenariusz
 MONTAŻ (1)
1974
Rzecz o zdrowiu
Montaż
 ZDJĘCIA (1)
1980
Ostatnie dni białej Rodezji
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll